Ptice u letu - zaštitni znak Zaklade "Vaša pošta"

Simbolika ptice, ptice u letu, fenomena spajanja neba i zemlje, odnosa apsolutne nebeske slobode i svega ovozemaljskog sažeta je u simbolu Zaklade „Vaša pošta“.

Zašto smo odabrali upravo ptice u letu?

Naša je misija „dati krila“ onima koji se moraju poput feniksa podizati iz pepela.

Imajući na umu ovu simboliku, na tragu smo ukupnog ljudskog etičkog nasljeđa koje nas obvezuje pružiti priliku onima kojima je život nije dao. Globalno načelo jednakosti i jednakopravnosti obveza je svih onih koji mogu pružiti jednake mogućnosti onima koji ih nemaju.

Glavna misao Zaklade „Vaša pošta“ je da svojim djelovanjem prenosimo poruke i to u trenutcima kada je to najpotrebnije, da pružimo šansu mladim ljudima kako bi sigurno „poletjeli“ u život, a da se za ono najnužnije ne moraju sami brinuti u prvim danima samostalnosti.

Na tragu misli Richarda Bacha koji je opisao svog fantazmagoričnog lika Galeba Jonathana, gdje pojam zraka, neba, nedostižnih visina ima simbolično značenje. To je ono što pojedinac postiže svojom upornošću, radom, nešto što ga izdvaja u zajednici. Vodeći se tom mišlju, zaključili smo da mladim ljudima valja dati pomoć pri ostvarivanju elementarnih uvjeta za početak njihova života kao odrasle osobe.

I Coelho promišlja o ptici koja mora moći letjeti i ne smije biti u krletki dajući nam još više za pravo da se zauzmemo za one mlade koji izlaze iz dječjih domova u mnogo nesigurniji i nezaštićeniji svijet.